سر در دانشگاه تهران نماد شاخص گذشته نيست

رئيس دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه هنر در گفتگو با ميراث آرياchtn)) ضمن بيان اين مطلب افزود: در حالي که نزديک به نيم قرن از عمر سردر دانشگاه تهران مي‌گذرد طرح مرمت و بازسازي اين نماد يادماني بايد با در نظر گرفتن دو زاويه يعني منظر شهري و محوطه سازي اجرا شود.

مصطفي کياني به موضوع محوطه‌سازي سردر اشاره کرد و افزود: در طرح مرمت و بازسازي بايد پياده‌روي مقابل سردر در دو سمت چپ و راست، از آسفالت به سنگ فرش تبديل شود.

وي با اشاره به اين‌که گيشه انتظامات پشت سر در نيز که منظر سردر را خدشه دار کرده نماد خوبي نيست و بايد جابه‌جا شود اظهار داشت:حتي نرده‌هاي کنترل نيز با در نظر گرفتن پيش فضا و پس فضا بايد به فاصله 40 تا50 متر به عقب برود تا حد فاصل دانشگاه و خيابان مشخص شود.

کياني بيان داشت: اين در حالي است که قرار گرفتن سردر در منظر حريم عابران و کاربرد اين نماد صرفاً به عنوان يک دروازه براي ورود از فضاي خيابان به فضاي داخلي، آن را از شکل يک نماد فرهنگي خارج کرده است.

وي با بيان اين که پرداختن به فضاي کف و جنس خود سردر نيز در اين طرح مطالعاتي بايد مد نظر قرار گيرد تصريح کرد: از سويي ديگر سردر بايد جزئي از فضاي بين خود دانشگاه و خيابان باشد به طوري که پيش فضا و جلوخان دانشگاه مشخص باشد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به وجود ساختمان‌هاي بلند و رشد درختان در محوطه داخلي دانشگاه اظهار داشت: بلندي اين آثار و کوتاهي سر در، نماي اين نماد فرهنگي را از ديد همگان مخفي کرده است بر اين اساس بايد تصميم‌هايي اتخاذ شود تا ديد و منظر نماي سردر در کنار فضاهاي اطراف و درختان به خوبي ديده شود.

به گفته عضو هيأت علمي دانشگاه هنر؛ پيش از ساخته شدن کتابخانه مرکزي دانشگاه تهران در همان سال‌ها فضاي مقابل اين محوطه خالي بود به طوري‌که به خوبي فضاي کتابخانه و زمينه آسمان آن نمايان بود ولي اکنون هيچ زمينه‌اي در مقابل اين مجموعه وجود ندارد سر در دانشگاه نيز در بين فضاهاي مرتفع اطراف گم شده و امروز مانند گذشته نماد شاخصي نيست.

رئيس دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه هنر ادامه داد: در سال‌هاي 44 و 1343 طرح سردر به دانشگاه تهران ارايه شد اين سازه که از بتون آرمه ساخته شده از نظر اجرايي و فرم هندسي در زمان خود پيچيده و داراي ارزش و قابل توجه بود.

خاطرنشان مي‌شود؛ هم اکنون طرحي براي بررسي ضرورت و الزامات مرمت سر در دانشگاه تهران و وضعيت آينده سردر تاريخي دانشگاه تهران توسط محمود گلابچي استاد پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران تهيه شده است.

وي در گفتگو با ميراث آريافرسايش سر در دانشگاه تهران را عامل نگران کننده و تهديد کننده‌اي عنوان نکرد و افزود: اين طرح به منظور بررسي ضرورت و الزامات مرمت سر در دانشگاه تهران و وضعيت آينده سردر تاريخي دانشگاه تهران تهيه شده و هنوز وارد مباحث عملياتي نشده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 138810132